Vårt collagen er nå MSC-sertifisert

Vores collagen er nu MSC-certificeret - Vild Nord

Vårt løfte – din trygghet

Collagen er ikke bare collagen – heller ikke når det gjelder collagen fra fisk. Det hydrolyserte marine collagenpulveret vi bruker i produktene våre, er vårt løfte til deg om at du trygt kan velge Vild Nord samtidig som du støtter et bærekraftig fiske.

Vild Nord MSC certificeret marine collagen

Hva er MSC-sertifiseringen?

MSC står for Marine Stewardship Council og er en anerkjent internasjonal ideell organisasjon dedikert til å fremme bærekraftig fiske. Sertifiseringsstandarden sikrer bærekraftig og ansvarlig fangst av marine ressurser, inkludert fisk, som er en helt sentral del av Vild Nords produkter.

MSC er en internasjonal ideell organisasjon som ble grunnlagt i 1997 med mål om å fremme og utbre bærekraftig fiske. Før et fiske kan bli MSC-sertifisert, må det oppfylle en rekke fiskeristandarder som er basert på FNs Organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) sin kodeks for ansvarlig fiskeri.

Vild Nord MSC certificeret marine collagen

Fordeler ved MSC-sertifisert collagen

Når du velger et produkt med det blå MSC-merket, er du sikret viltfanget fisk som alltid kan spores tilbake til en bærekraftig kilde. Videre sikrer MSC-sertifiserte produkter at overfiske av fisk ikke finner sted. 

 • Havets ressurser beskyttes
 • Fiskeriet skjer på en bærekraftig måte
 • Høy kvalitet

Hvis du er den typen som liker å vite hva du spiser inneholder, er MSC-sertifisert collagen uten tvil det rette valget for deg. Fisk som er fanget på en bærekraftig måte og som bærer MSC-merket, er sikret en streng sporbarhetskjede og kan derfor alltid spores direkte tilbake til et bærekraftig fiske.

I tillegg kan du alltid være sikker på å vite hvor i havet fisken er fanget. Torsken som er kilden til Vild Nord marine collagen, blir fanget i det iskalde og krystallklare Nordatlantiske havet utenfor kysten av Nord-Norge.

Vild Nord MSC certificeret marine collagen

Forskjellen på MSC og ASC

Kanskje har du også hørt om ASC-sertifisert kollagen, men hva er det, og hva er forskjellen mellom ASC og MSC? ASC står for Aquaculture Stewardship Council og fokuserer på bærekraftig oppdrett av fiskeressurser.

De største og mest betydelige forskjellene på MSC og ASC er:

 • MSC: Bærekraftig fiskeri i det ville havet.
 • ASC: Bærekraftig akvakultur (oppdrett av fisk og skalldyr i akvatiske miljøer).
   
 • MSC: Produkter med MSC-sertifisering bærer en blå fiskeetikett og omfatter vill fisk og skalldyr.
 • ASC: Produkter fra akvakultur med ASC-sertifisering bærer en grønn etikett og omfatter opprett fisk og skalldyr.

 • MSC: Forbrukere kan identifisere bærekraftig fanget fisk og skalldyr gjennom MSC's blå etikett, hvilket sikrer en ansvarlig kilde.
 • ASC: Indikerer forbrukerne, at de støtter en bærekraftig akvakulturpraksis ved å velge produkter med ASC's grønne etikett.  
Vild Nord MSC certificeret marine collagen

Vild Nord er MSC-sertifiseret collagen

Vild Nord marine collagen er MSC-sertifisert og av høyeste kvalitet, produsert fra den store nordatlantiske torsken. MSC-sertifiseringen betyr at havets biodiversitet og sunne fiskepraksiser fremmes, samtidig som fisket utføres på den mest hensiktsmessige måten. Når du aktivt velger MSC-sertifisert collagen, bidrar du til å støtte det bærekraftige fisket av ville torsker i Atlanterhavet. Dette er vårt løfte og din trygghet.

Vild Nord MSC certificeret marine collagen

Det beste marine collagen

Vil du ha det beste collagenet? Da er marine collagen fra Vild Nord et sikkert valg, uanset hvor du befinner deg på din reise i livet.

Her er noen avgjørende grunner til hvorfor vårt marine collagen skiller seg ut:                                       

 • I Vild Nord mener vi at det er viktig å ta vare på havet rundt oss. Derfor kommer collagenet vårt utelukkende fra bærekraftig fiske, som sikrer en ansvarlig bruk av marine ressurser og en bevaring av havets økosystemer.

 • Vi er stolte av å være MSC-sertifisert. Sertifisering er din garanti for at produktet vårt oppfyller de strengeste standardene for bærekraft, fra fiskepraksis til behandling av råvarene.

 • Velger du collagen fra Vild Nord får du collagenpulver med en komplett aminosyreprofil. Dette betyr at du får alt det essensielle og ikke-essensielle i vårt marine collagenpulver. Du kan lese mer om aminosyrene i blogginnlegget vårt ”Hva er aminosyrer?”.

 • For å ta produktet vårt til neste nivå, har vi blandet alle smaker (unntatt Pure Marine Collagen) med nøye utvalgte biotilgjengelige ingredienser. De er alle Food state, dvs. så nær den naturlige formen som mulig, slik at kroppen din raskt gjenkjenner næringsstoffene og kan absorbere dem.

 • Vi i Vild Nord ser på vårt marine collagen som mer enn bare et kosttilskudd; det er et uttrykk for vårt engasjement for kvalitet, bærekraft og din helse. Velg Vild Nord når bare det beste er godt nok.


Vild Nord MSC certificeret marine collagen

Reference:

https://www.msc.org/dk

https://asc-aqua.org

Leser neste

Vild Nord - bedre end nogensinde før - Vild Nord
Hvad hjælper på tør hud? - Vild Nord