Nordatlantisk · Villfanget · Bærekraftig fiske

Nordisk marint collagen

Vi har skapt en verden av det fineste, rene collagenpulveret ekstrahert fra skinnet til villfanget torsk. Opplev kraften i Nord-Atlanteren i form av marint collagen av høyeste kvalitet.

Oppsirkulert fiskeskinn
Premium collagenpeptider

Løser seg lett opp
& uten tilsatt smak

95% protein
& 20 aminosyrer

Fri for PFAS.
Tredjepart testet

Type I collagen
Samme type som i huden

Upcycling av fiskeskinn for premium collagen

Marint collagen er laget av hydrolysert fiskeskinn fra torsk gjennom en enzymatisk prosess, hvor proteinet brytes ned til små collagenpeptider. Få full oversikt over prosessen fra fiskeskinn til premium collagen.

trinn 1

NORD-ATLANTEREN OG VILLFANGST FRA BÆREKRAFTIG FISKERI (FAO27)

Vårt collagen er hentet fra skinnet til den store arktiske torsken, som er viltfanget utenfor kysten av Nord-Norge. Den har levd fritt i det iskalde, krystallklare og næringsrike havet. Dette gjør den til en av verdens fineste råvarer.

I generasjoner har nordmenn fanget denne flotte fisken med respekt for havet og bestanden. Derfor har Norge i dag den største og mest bærekraftige torskebestanden i verden.

Steg 2

Torsken fileteres og skinnet samles i Norge

Etter fangsten blir torsken forsiktig filetert og flådd, og skinnet, rikt på collagen, blir bevart. I collagenproduksjonen brukes kun fiskeskinnet – en del av torsken som normalt ikke får den oppmerksomheten den fortjener.

trinn 3

Fiskeskinnet renses og rengjøres

Skinnet til torsken renses og rengjøres for tungmetaller og PFAS. Det som gjenstår er et rent skinn som er i samsvar med gjeldende lovgivning og som nå kan brukes i produksjonen av vårt enestående collagen.

trinn 4

Fiskeskinnet og dets proteiner brytes ned til mindre collagen peptider og aminosyrer

Vårt marine collagen inneholder alle 20 aminosyrene, inkludert de 9 essensielle som ikke kan dannes i kroppen, men må inntas gjennom kosten.

trinn 5

Collagenet filtreres for å fjerne uløselige partikler

Det rene torskeskinnet bløtlegges og filtreres for å fjerne de siste partiklene. Den rene massen kan nå hydrolyseres til det fine collagenpulveret du kjenner fra Vild Nord.

trinn 6

Rent hydrolysert collagenpulver av høyeste kvalitet

Vårt marine collagen er et rent naturprodukt som hydrolyseres for å bryte ned proteinet i små biter collagenpeptider. Peptidene har en molekylvekt på 3 kDa – jo mindre peptider, jo bedre absorpsjon i kroppen.

Når peptidene tas opp i kroppen, brytes de ned til aminosyrer, som kroppen f.eks. brukere til å produsere collagen. 

Norsk produksjon

FSSC 22000 sertifisert

FSC 22000-sertifiseringen sikrer omfattende kontroll av produksjonen fra råvarer til distribusjon, for å eliminere forurensning og feil. Sertifiseringen er din garanti for at produksjonen av collagen overholder gjeldende lover innen mattrygghet.

100%

Naturlig collagen peptider

95%

Protein

20

aminosyrer

Vakker hud - hele livet. Helt naturlig

klinisk dokumentert effekt

Synlige resultater etter 8-12 uker

*dermatologisk dokumentasjon basert på åtte ukers klinisk-dermatologisk påføringstest med måling av hudhydrering etter inntak av collagen. For å oppnå best effekt anbefaler vi at du tar collagen daglig – også etter åtte uker.

Kroppens collagenproduksjon

Collagen er det mest tallrike proteinet i huden vår. Opptil 80 % av huden består av collagen.

Når alderen øker, reduseres kroppens egen collagenproduksjon med 1 % per år fra fylte 25 år. Det synkende nivået av collagen i huden ses ved at det blir mindre elastisk og det kommer rynker og linjer. Som regel er det forandringer i ansiktshuden vi merker først.

Effekten av collagen på huden

Collagen bidrar til hudens elastisitet og spenst og dermed til redusere synligheten av rynker og linjer i huden. Collagen har en helt naturlig og avgjørende rolle i huden vår gjennom hele livet, uavhengig av hvem vi er og hvordan vi lever livene våre.

ISABELLA, 30 ÅR

«Etter å ha startet med collagenpulver, kan jeg tydelig se og føle en forskjell på huden min. De fine linjene i pannen og rundt øynene er betydelig mindre. Strukturen i huden min har blitt mykere både i ansiktet og på kroppen."

RIKKE, 32 ÅR

”Vild Nord har hatt en enorm effekt på huden min og spesielt på linjene i pannen. Jeg er så glad jeg tok et før- og etterbilde som jeg virkelig kan se forskjellen her.»

KATRINE, 46 ÅR

"En vakker hud er det mest åpenbare resultatet jeg har hatt fra marint collagen fra Vild Nord, men det viktigste er at kroppen min føles fornøyd. Jeg har prøvd flere varianter og kan anbefale alle."