Kort og godt om immunforsvaret

Kort og godt om immunforsvaret - Vild Nord

Hva er immunforsvaret?

For noen er det i tankene nesten daglig, mens for andre er det bare der, nemlig immunforsvaret. Vi har det alle i kroppen, men hva er det egentlig og hvordan fungerer det? Du har sikkert hørt ordene «det er bra for immunforsvaret» eller «et lavt immunforsvar» i en eller annen sammenheng.

Kroppen har en fantastisk størrelse, med alt den innebærer og kan. Noen ting legger vi merke til, og andre går bare på autopilot, døgnet rundt hele livet. Immunsystemet er en av de funksjonene som er på autopilot og som vi sjelden merker eller tenker på med mindre vi blir syke.

Immunsystemet består av et stort antall organer og slimhinner, som hver spiller sin egen rolle.

Huden er kroppens største organ og er også en del av immunsystemet, samt beskytter den indre delen av kroppen. Det spesielle med huden er at den består av tre lag, overhuden (epidermis), lærhuden (dermis) og underhuden (hypodermis).

Naturlig støtte til immunforsvaret

Collagen i seg selv påvirker ikke immunforsvaret ditt, men det gjør de andre ingrediensene som vi har tilsatt varianten Collagen Immune Remedy. Med Collagen Immune Remedy får du ren velvære for kroppen – fra innsiden til utsiden – ikke minst støtte til immunforsvaret ditt.

  • Echinacea støtter den normale funksjonen til immunsystemet
  • Vitamin C bidrar til normal funksjon av immunsystemet, til å redusere tretthet og utmattelse og til normal dannelse av collagen
  • Vitamin D bidrar også til normal funksjon av immunsystemet og til å opprettholde normale bein.

Echinacea, den vakre stauden som har vært kjent i århundrer og dens skjønnhet vi absolutt ikke har glemt. Derfor bruker vi ekstrakter av blomstens stilker, blader og blomster i Collagen Immune Remedy, som naturlig støtter immunforsvaret.

  

Vi får vitamin D fra sopp i ulike stadier (white button og portobello), som utsettes for UV-lys. Dette utløser deres naturlige produksjon av vitaminet – en prosess som kalles Earthlight og som du kan lese mye mer om i blogginnlegget vårt Earthlight® - D vitamin fra naturen. Selv om vi bruker sopp som kilde til solskinnsvitaminet, kan du ikke smake dem. Collagen Immune Remedy smaker fortsatt av naturlig solbær.

Den smakfulle og fargerike bærblandingen av acerola og solbær er en naturlig kilde til vitamin C.

Bærene høstes og behandles før de tilsettes i Collagen Immune Remedy-blandingen. Bærblandingen gir både vitaminer, smak og farge til collagenpulveret – helt naturlig.


Spis fargerikt

Det handler om å spise sunt og variert. Spis grønnsaker og frukt og prøv å variere så mye som mulig slik at du får et bredt utvalg av de smakfulle matvarene fra planteriket. Prøv også å kutte litt ned på mengden rødt kjøtt og bytt det ut med lyst kjøtt og ev fisk.


Det er spesielt fisk, grønnsaker, frukt og bær som er kilden til mange vitaminer og mineraler, som alle støtter immunsystemets normale funksjon – bortsett fra vitamin D, som finnes i de største konsentrasjonene i animalsk mat eller i Collagen Immune Remedy. 

Vitaminer og mineraler som bidrar til immunsystemets normale funksjon er:


Vitaminer  Mineraler

A vitamin

B12 vitamin

Folat

B6 vitamin

D vitamin

C vitamin

Kobber

Selen

Zink 

 

Men hva må du spise for å få i deg disse vitaminene?

Se de 5 beste matvarene med vitaminene og mineralene som bidrar til immunsystemets normale funksjon:

Vitamin A B6 vitamin
Tran, 30000 RE/100 g

Røkt ål, 1800 RE/100 g

Gulrot, 816 RE/100 g

Kokt krabbe, 650 RE/100 g

Eggeplomme, 606 RE/100 g

Kreps, 2 mg/100 g

Hvitløk, 1,2 mg/100 g

Kaldrøkt laks, 1 mg/100 g

Tunfisk, 1 mg/100 g

Linser, 0,5 mg/100 g

B12 vitamin Folat

Kokte blåmuslinger, 22,5 mcg/100 g

Torskerogn, 19,5 mcg/100 g

Østers, 17 mcg/100 g

Røkt sild, 13 mcg/100 g

Makrell, 11 mcg/100 g

Soyamel, 800 mcg/100 g

Tørkede mungbønner, 625 mcg/100 g

Rød quinoa, 324 mcg/100 g

Hvit quinoa, 239 mcg/100 g

Brokkoli, 239 mcg/100 g

Vitamin C

Vitamin D

Persille, 308 mg/100 g

Solbær, 181 mg/100 g

Grønnkål, 169 mg/100 g

Rød paprika, 163 mg/100 g

Rosenkål, 140 mg/100 g

Gravet laks, 30 mcg/100 g

Torskerogn, 27 mcg/100 g

Marinert sild, 9 mcg/100 g

Kveite, 9 mcg/100 g

Makrell, 8 mcg/100 g

 Jern

Kobber

Soyabønner, 15 mg/100 g

Agartang, 9 mg/100 g

Linfrø, 9 mg/100 g

Grønne linser, 7,4 mg/100 g

Hvite bønner, 6 mg/100 g

Østers, 8 mg/100 g

Cashewnøtter, 2,5 mg/100 g

Paranøtter, 1,7 mg/100 g

Hummer, 1,7 mg/100 g

Soltørkede tomater, 1,4 mg/100 g

 Zink

Østers, 84 mg/100 g

Tørket pinjekerner, 5,7 mg/100 g

Cashewnøtter, 5,6 mg/100

 

Kilde: https://frida.fooddata.dk/food/lists/parameters?

 

Under åpen himmel

Finnes det noe mer avslappende og befriende enn å fylle lungene med frisk luft og kjenne vindens milde strøk mot huden? Det er noe helt spesielt med den vakre og ville naturen og hva den kan gjøre for kropp og sinn.

Sørg for å tilbringe tid i naturen, eller i det minste utendørs, hver dag – jo mer jo bedre. Gå ut døren og få bena i bevegelse – gå, løp eller hopp på sykkelen. Nyt den friske luften og la det være et godt avbrekk fra hverdagen. Når du får opp pulsen og svetten kommer på pannen, styrker du kroppens sirkulasjon.

  

Fra smoothies til pannekaker – slik kan du bruke Collagen Immune Remedy

Liker du å eksperimentere litt med hvordan du får i deg ditt daglige collagentilskudd? Det gjør vi også. Derfor har vi satt sammen spennende, deilige og smakfulle oppskrifter som inkluderer vårt Collagen Immune Remedy (eller andre varianter).

På dager det er tid for litt ekstra enn å bare blande pulveret ditt i et glass kaldt vann, kan du lage en fargerik smoothie eller en deilig nice cream. Det er nesten bare fantasien som setter grenser.

Noen av favorittoppskriftene våre med Collagen Immune Remedy er:                                                                                                                          

Skyr collagen bowl

En enkel oppskrift på den perfekte frokosten eller lunsjen. Det er vår ambassadør i Frankrike som står bak denne deilige oppskriften med herlig smak av blåbær.

Frozen yoghurt med collagen

Guiltfree og nydelig for de varme sommerdager eller når du har får lyst på noe søtt. Lag en porsjon og ta en bit fra fryseren når du er fysen. 

Pink collagen pannekaker

Pannekaker er noe alle kjenner. Det er et mangfold av variasjoner og preferanser i forhold til hva som skal på eller i pannekakene. Prøv pannekakeoppskriften vår, hvor du både kan nyte smaken av pannekaker og blåbær, samtidig som du får din daglige dose collagen.

Immune booster smoothie

Gi næring til immunforsvaret ditt med denne deilige smoothien, som inneholder echinacea som støtter normal funksjon av immunsystemet.

  

Collagen Immune Remedy fra Vild Nord

Vi håper du har blitt litt smartere på immunforsvaret, slik at du nå kan gjøre litt ekstra for å bringe det komplekse systemet i balanse. Sunn mat, trening, søvn og Collagen Immune Remedy som et naturlig supplement, kan hjelpe deg godt på vei. Prøv våres Collagen Immune Remedy – du kan kjøpe det her eller hos en forhandler nær deg.

Leser neste

Opdag skønheden i de gode vaner - Vild Nord
Hvilke madvarer er der collagen i? - Vild Nord