Hvilke matvarer inneholder collagen?

Hvilke madvarer er der collagen i? - Vild Nord

Få collagen fra maten din

Visste du at du faktisk kan spise mer collagen gjennom kosten. Det krever bare at du vet hvilke matvarer du skal sette tennene i, og da må du også regne med å bruke litt ekstra tid på kjøkkenet.

Collagenholdige måltider består typisk av småkokeretter som har fått koke collagenet på bein og hud i flere timer. Så det er ikke i takeawayen din eller i bearbeidet mat du finner veien til mer collagen. Men hvilke matvarer finnes collagen i? Vi gir deg svaret på det her:


I disse matvarene finner du collagen 

FISK

Det har nok ikke gått forbi din oppmerksomhet at det er et høyt innhold av collagen i huden på fisken. Vild Nords collagen er nettopp hentet fra skinnet til torsken, som har levd fritt i det iskalde og krystallklare nordlige Atlanterhavet. På kjøkkenet kan du lage deilig fiskerogn av skinnet på laksen eller torskefileten din ved å tørrsteke skinnet og strø over salt – det smaker godt som tilbehør. Når du bruker hele fisken, altså også skinnet, bidrar du også til å redusere matsvinnet. Se den lekre oppskriften fiskeskinn crackers her.

Fiskeskind en kilde til collagen

SKALLDYR

Du kan også gå den mer eksklusive ruten og nyte havets rikdommer som østers, krabbeklør, krabber, hummer, reker eller blåskjell – de er pansrede collagenbomber. Kok suppe eller font på skjellene, som kan fryses – det er en fantastisk snarvei til collagen når tiden er inne.

KJØTT

Både skinn, bein og annet innmat fra storfe, kylling og svin har et høyt innhold av collagen, men for å få mest mulig ut av collagenet må du begynne med småkokerettene. Kok f.eks. en deilig kyllingkraft fra en kokt kylling og urter eller dykk ned i klassikere som kalveskank og svinekjøtt. Mulighetene er mange, og smaker spesielt godt om vinteren, og kanskje du allerede har en favorittrett i tankene? Ellers kan du prøve vår deilige oppskrift på kyllingkraft. Den er perfekt for å varme deg opp og den er ideell å ha klar i kjøleskapet.

GRØNNSAKER

Collagen er et animalsk protein. Det er utvunnet fra bein, hud og huder, så den beste strategien for veganere er foreløpig å beskytte kroppens collagen, mot det som bryter ned collagen, nemlig tobakksrøyk, sol, forurensning og sukker. Dette kalles med andre ord også frie radikaler og de oppstår når det er en negativ påvirkning i kroppen – spesielt i cellene. Neste avsnitt er spesielt viktig for deg som er veganer og som gjerne vil gjøre noe for collagennivået ditt i kroppen.

Acerola

COLLAGEN BOOSTERE

Du kan sørge for å spise nok vitamin C, som bidrar til normal dannelse av collagen, som er viktig for normalt fungerende bein, brusk, tannkjøtt, blodårer og ikke minst huden din. Frukt og grønt er gode kilder til vitaminet, og du kan med fordel velge ut fra sesongen. Grønnkål, rosenkål, spinat, solbær, hypen, drue, sitron eller tindved for å nevne noen forskjellige.

Kanskje du vil vite hvilke vanlige matvarer som inneholder mest vitamin C, helt naturlig? Det får du svar på her, hvor vi nevner innholdet av vitamin C per 100 gram:

  • Acerola – 1677 mg/100 g
  • Persille – 308 mg/100 g
  • Solbær – 181 mg/100 g
  • Grønnkål – 169 mg/100 g
  • Paprika – 163 mg/g
  • Havtorn – 131 mg/100 g
  • Brokkoli – 117 mg/100 g
  • Rosenkål – 101-140 mg/100 g (størst innhold, 140 mg, i rosenkål fra perioden oktober-desemer)
  • Appelsin – 54 mg/100 g
  • Sitron – 49 mg/100 g

Kilde: https://frida.fooddata.dk/food/lists/parameters/47?page=1#parameter47


Premium Marine Collagen pulver

Fra gamle småkokeretter til en inner-beauty trend

Tidligere fikk vi mye collagen naturlig gjennom kosten, men siden det krever lang tid å tilberede collagenholdige måltider, slik bestemødrene våre og mødrene deres gjorde, kan inntak av collagenpulver være et godt alternativ i hverdagen.

Huden er kroppens største organ, så det er fornuftig at vi tar vare på den – opptil 80 % av huden består av collagen, som bidrar til å holde huden fast og elastisk gjennom hele livet.

Fra 25-årsalderen skjer det en helt naturlig prosess, nemlig at collagennivået vårt begynner å falle og vi begynner å få rynker og fine linjer i huden. Derfor er collagen en indre skjønnhetstrend som er på manges lepper – og ikke uten grunn.

Vi har skapt Vild Nord fordi vi er fascinert av den ville naturen og alt den har å tilby. Samtidig ønsker vi å tilby et collagenprodukt som kan brukes i hverdagen, spesielt når man ikke alltid har tid til å lage det selv på kjøkkenet.

Vårt marine collagen har en dokumentert effekt etter 8-12 uker, så jo før du starter, jo raskere vil du oppleve den fantastiske effekten.

Dobbelt-prisvindende Collagen Gold

Vår anbefaling av collagenprodukt

Det finnes flere forskjellige collagenprodukter på markedet. Forskjellen mellom dem er vanligvis kilden – det vil si om collagenet er utvunnet fra fisk (marin), storfe (storfe), kylling eller gris. I tillegg kommer kvalitet og molekylvekt.

Du vil komme over collagenprodukter som utelukkende består av marint collagen, som vår Collagen Clean Protein

Men du kan også dykke ned i vårt hav av andre collagenvarianter som er tilsatt deilige naturlige ingredienser eller nyttige vitaminer og mineraler som kan støtte din skjønnhet og velvære. Noen kan til og med ta vare på hud, hår, negler, bindevev og slimhinner. 

Vi anbefaler at du velger marint collagen, da det har en komplett aminosyreprofil – og som tidligere nevnt fordi marint collagen er av samme type som naturlig finnes i menneskelig hud, nemlig type I. Hos Vild Nord har vi kun produkter med marint collagen, så det er bare å bestemme seg for hvilken variant og ingredienser du ønsker.

Vild Nord collagen varianter

Leser neste

Kort og godt om immunforsvaret - Vild Nord
Probiotisk mad - Vild Nord