Kom deg godt gjennom overgangsalderen

Kom godt igennem din menopause - Vild Nord

Bli godt gjennom overgangsalderen med Vild Nord

Overgangsalder - En markant fase av kvinnens liv, som markerer slutten på hennes fruktbarhet. Overgangsalderen, også kjent som overgangsalderen, er en naturlig del av kvinnens liv, men det betyr ikke at det er lett - verken fysisk eller mental. 

Det er en tid som krever mye selvløse, slik at du kan komme deg ut av den andre siden - kanskje enda sterkere og vakrere enn før. For en ting er helt sikkert, ingen kvinne faller, det er bare et spørsmål om hvordan hun kommer gjennom.

 Overgangsalder

Hva er overgangsalderen og hvordan føles det?

Overgangsalderen er perioden hvor en kvinnes eggstokker gradvis reduserer produksjonen av hormonene østrogen og progesteron, noe som fører til opphør av menstruasjonen. For mange kvinner starter overgangsalderen typisk 45 år gammel-55 år, men det kan variere fra kvinne til kvinne.

 

Symptomer på overgangsalderen

Symptomene på overgangsalderen kan variere veldig fra kvinne til kvinne, men noen vanlige tegn inkluderer:

 • Hot Flushes: Plutselig, intense varmeutbrudd som plutselig kan oppstå og raskt til alle tider av døgnet, men spesielt om kvelden og natten. Om natten kan de varme turene gjøre det vanskelig og ubehagelig å sove.
 • Nattsvette: De varme turene kan noen ganger ledsages av en intens svette om natten, noe som raskt kan forstyrre søvnen.
 • Humørsvingninger: Følelsesmessige svingninger, fra glede til tristhet, kan være hyppigere i løpet av denne perioden.
 • Tørre slimhinner: Redusert østrogen kan forårsake tørrhet og ubehag i slimhinnene.
 • Fallende libido: Redusert sexlyst er ikke uvanlig under overgangsalderen og skyldes hovedsakelig de uunngåelige hormonendringene i kroppen. 
 • Uregelmessig menstruasjon: Periodene kan bli uregelmessige og til slutt stoppe helt.

Overgangsalder symptomer 

Hvordan føles symptomene?

Hver kvinne opplever overgangsalder på sin egen unike måte. Noen kan takle symptomene uanstrengt, mens andre kan føle seg utfordret av dem.

Varmturer kan få huden til å brenne som en flamme, og nattsvetten kan føles som en overhengende sky av ubehag. Humørsvingninger kan være som å seile gjennom et ustabilt hav, mens søvnproblemer kan føles som en uendelig kamp mot mørket. 

Det er viktig å huske at det er ganske naturlig å ha disse følelsene og opplevelsene, og det er viktig å gi seg tid og rom til å behandle dem.

Mengden og graden av symptomene er like forskjellige som du og enhver annen kvinne er.

Hot Flushes  

Bli godt gjennom overgangsalderen

Selv om overgangsalderen kan ha sine utfordringer, er det en tid hvor vi kan omfavne vår indre styrke og innsikt i livet. Her er noen tips for å hjelpe deg med å komme deg gjennom denne livsendringsfasen:

 • Søkestøtte: Snakk åpent med dine nærmeste venner og familie om dine følelser og opplevelser. Støtte fra dine kjære kan være uvurderlig og samtidig gi dem et innblikk i hva du går gjennom og hvorfor du kan reagere annerledes i perioder.
 • Prioritere selvomsorg: Gi deg selv tid til å ta vare på kroppen og sinnet ditt. Dyrk yoga, meditasjon eller gå noen ferske turer i naturen for å skape fred og balanse i kropp og sinn. Lag ting som gjør deg lykkelig og førte tankene dine til så mye positivt som mulig. 
 • Kosthold og trening: Spis et sunt og balansert kosthold som inkluderer mat som er rik på næringsstoffer. Tren regelmessig for å styrke kroppen din og frigjøre de positive endorfinene. Du kan prøve å unngå sterk og krydret mat samt alkohol i perioder med mange hetetokter, da det kan være provoserende.
 • Sove: Prioriter en god søvnrutine og skape behagelige sovende omgivelser. Hva gjør omgivelsene dine komfortable av bare deg. Kanskje det skal være en plante eller to i vinduet, eller kanskje er soverommet ditt for lyst, så det er i stedet et blackout -gardin du trenger å ta tak. Luft ut og få frisk og kjølig luft inn på soverommet ditt før du legger deg.
 • vær tålmodig: Husk at overgangsalderen er en overgangsperiode og symptomene vil avta over tid. Dessverre er det ingen som kan fortelle deg nøyaktig hvor lenge perioden vil være.
 • Åpen dialog med lege: Hvis symptomene er stressende, snakk med legen din om behandlingsalternativer som kan lindre ubehag. 

Egenkjærlighet

Husk at overgangsalderen er en tid for å omfavne forandring og feire opplevelsen som livet har gitt deg. Du er unik, og det er ikke en eneste ekte måte å oppleve overgangsalderen på.

Tillat deg selv å føle, vokse og blomstre når du beveger deg gjennom en fase som er utrolig vanskelig, men samtidig en vakker og naturlig transformasjon i livet. Husk at du ikke er alene, og at vi alle kan støtte hverandre på denne reisen.

Vild Nord Kan være en god følgesvenn på reisen din gjennom overgangsalderen. Spesielt tre collagen Varianter tar vare på deg og kroppen din når overgangsalderen tar inngangen.

CARE Holistic Therapy Collagen

CARE Holistisk terapi

Med CARE Kan du forbli den beste versjonen av deg selv - hele livet. Den perfekte sammensetningen av Marine collagen, hyaluronsyre, biotin, mangan, sink og c-Vitamin som sammen pleier hud, slimhinner, hår og negler. Smaken av kollagenpulveret er mildt med friske bær og fargen er delikat rosa. 

Collagen Immune I tillegg til

Som navnet antyder er Collagen Immune Spesielt designet for å støtte immunforsvaret ditt, men innholdet av D -vitamin som hjelper til med å opprettholde normale bein, er varianten perfekt for de som ønsker å styrke både immunforsvar, bein og hud i overgangsalderen. 

 

Vild Nord Collagen Immune  

bli inspirert

Mangler du inspirasjon til hvordan du tar ditt daglige supplement collagen? Prøv en eller flere av våre deilige og smakfulle oppskrifter med collagen. I en travel dag er det viktig å huske et pusterom der du bare kan slappe av, nyte og være deg. Og hvorfor ikke gjøre din daglige collagen Tilskudd til en del av dette? 

Skyld-Gratis yoghurttilfredshet Er ren velvære og så smaker det søtt og fantastisk. Det er enkelt å lage og kan lagres i fryseren, slik at du alltid har et stykke selvtillit når trangen kommer. 

En Nicecream er også et alternativ, og da er det et sunnere alternativ til softice. Hovedingrediensen er frosne bananer. Prøv det med Collagen Green Boost. 

Dere alle finner Våre vakre oppskrifter her - Det er definitivt en eller flere du vil like - uansett hvor i livet du er. 

Din vei gjennom overgangsalderen

Leser neste

Hyaluronsyre for din huds naturlige fugt - Vild Nord
AMWC-prisvindende collagen - Vild Nord