Hyaluronsyre for hudens naturlige fuktighet

Hyaluronsyre for din huds naturlige fugt - Vild Nord

Hyaluronsyre - en naturlig fuktighetskrem for huden din

For mange kan ordet "syre" føre tankene mot noe etsende og kanskje noe som ikke er helt sunt - og ikke i det hele tatt for huden. Men med hyaluronsyre, forkortet AH, er det noe helt ufarlig, og noe som faktisk allerede finnes naturlig i kroppen din. 

Men hvordan henger hyaluronsyre og collagen Så sammen? De to naturlige stoffene spiller utrolig bra sammen og nettopp hvorfor vi har i CARE valgt å legge til disse to ingrediensene i ett og samme produkt, nemlig CARE Holistic Therapy Collagen.

Les her i blogginnlegget og få god kunnskap om hva Dermial® hyaluronsyre er, hva den kan gjøre for huden din og hvorfor det fungerer perfekt i samspill med vårt marine kollagenpulver.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre til skjønnheten i huden din

Hyaluronsyre er, som nevnt tidligere, et helt naturlig stoff som allerede eksisterer i kroppen din. Det er et så kalt "sukkermolekyl" og noe vi alle er født med. HA finnes i hudlagene dermis og overhuden der den kort sagt sørger for å holde huden hydrert.

Derfor må du velge collagen med hyaluronsyre:

 • Fuktighetsgivende - Hyaluronsyre tiltrekker og binder vannmolekyler
 • Elastisitet - Hyaluronsyre spiller en viktig rolle i å opprettholde hudens elastisitet og fasthet

Med alderen synker kroppens innhold av HA - spesielt etter midten av 40 -tallet. Når vi treffer 75+ år, har innholdet falt med opptil 77%, og det kan sees spesielt på huden.

Hyaluronsyre i kroppen avtar med alderen

Hvis du vil spise for mer hyaluronsyre, er det dessverre ingen matvarer som inneholder store mengder hyaluronsyre. I stedet kan du sørge for at du spiser sunt og variert, som C-vitamin-Rik mat, fisk og belgfrukter. Disse matvarene kan støtte kroppens naturlige dannelse av hyaluronsyre, så det er bare en god grunn til å spise sunt.

Det er forskjellige kilder til hyaluronsyre som brukes i alt fra kosttilskudd til pleieprodukter - vet du hvilke kilder som er tilgjengelige og mest brukt? De tre kildene til hyaluronsyre er:

Biologisk produsert hyaluronsyre: Denne typen blir ekstrahert av bakteriekulturer og resulterer i dannelse av store mengder hyaluronsyre.

Dyrt- eller fiskebasert hyaluronsyre: Hentet fra forskjellige dyr, inkludert Kukkammen fra kraner, så vel som fisk. Dette er den eneste typen som er godkjent for mat og kosttilskudd i flere land, inkludert Danmark.

Vegetabilsk hyaluronsyre: Omfanget av vegetabilsk hyaluronsyre er lite, men det gjøres arbeid for å trekke ut hyaluronsyre fra sukkerroer og soyabønner ved bruk av utvalgte mikroorganismer.

Uansett hvilken kilde som brukes, er det viktig å sikre at hyaluronsyren er av høy kvalitet og at den har blitt renset og behandlet ordentlig. Du kan være helt sikker på når du velger CARE med Dermial® fra Vild Nord.

 

Kjærlighet til huden din, fra innsiden 

Huden din fortjener all kjærlighet den kan få, den følger deg tross alt gjennom livet ditt. Spis sunt og variert mens du gjør det på en måte som er deilig og smakfull for deg. Dyrke trening og hold deg aktiv - Velg hvilken type aktivitet som passer deg. Som et supplement og en snarvei til ekstra omsorg, kan du benytte deg av kosttilskudd som for eksempel Inneholder hyaluronsyre.

Kroppen din dannes gjennom hele livet hyaluronsyre, som tilfellet er med collagen. Hyaluronsyre og collagen Deler også den samme skjebnen, ettersom kroppens naturlige formasjon avtar med alderen.

I kroppen fungerer hyaluronsyre som et "fuktbinding", noe som betyr at hyaluronsyre binder vannet i kroppen, inkludert huden. Den største mengden finnes i huden din - det er tross alt også kroppens største organ, og derfor er det det ca. Halvparten av fuktighetsbindende syre finnes.

Litt mer presist finnes hyaluronsyren i de to hudlagene, dermis og overhuden. Det er det ytterste- og midtre hudlag.

Hudlaget

Men hvorfor er hyaluronsyre et så godt fuktbindemiddel?

Hyaluronsyre kan binde mye vann, faktisk opptil 1000 ganger sin egen vekt. Det gjør syren til et fantastisk fuktbindemiddel og fuktighet -bevarende ingredienser i et vell av produkter, og dermed også Vild Nord CARE I form av Dermial®.

Dermial® har vist seg å øke hudens fuktighetsinnhold med opptil 30%i en studie.

 Dermial øker hudfuktigheten

 

Dermial® - Fordi bare det beste er bra nok

I CARE Holistic Therapy Collagen Vi bruker Dermial® hyaluronsyre fra kukkammer. Det er en veldig unik kilde til glykosamineoglykaner (GAGs), som er en gruppe komplekse karbohydrater som finnes naturlig i kroppen. Dermial® inneholder hele 69-75% gag, samt en rekke andre proteoglykaner som binder kneble sammen. I tillegg består dermial også av hydrolysert collagen.

 Dermial hyaluronsyre

 

Når bare det beste er bra nok

Vanninnholdet i huden blir mindre med alderen, og når vanninnholdet avtar, blir huden mer tørr og mindre smidig og full. Hyaluronsyre er en god hjelp til å binde fuktigheten til huden og er derfor en stjerne i CARE.

Bindevevet binder kroppen vår sammen; Bein, muskler, hud og organer. Hudens bindevev er ikke gjenopprettet med samme hastighet som vi blir eldre og antall cellelag i overhuden avtar. Dette betyr at huden blir tynnere og får færre celler til å binde vann. Mangan bidrar til dannelse av normalt bindevev og er derfor et mineral som passer godt med CARE. 

Mange kvinner med alderen opplever utfordringer med tørre slimhinner. Disse genene har innvirkning på hvordan vi har det.

CARE Ingredienser

Vil du gi huden og kroppen din mye kjærlighet og ekstra omsorg fra innsiden? Prøve CARE Holistic Therapy Collagen fra Vild Nord. CARE Inneholder 6 aktive ingredienser som passer på slimhinner, bindevev, hud, hår og negler:

 • Marine collagen
  Kan bidra til å redusere synligheten av rynker, ved daglig bruk
 • Vitamin C.
  Bidrar til en normal dannelse av kollagen som er viktig for normal fungerende hud
 • Mangan
  Bidrar til en normal dannelse av bindevev og bein
 • Biotin
  Bidrar til å opprettholde normalt hår, hud og slimhinner
 • Sink
  Bidrar til å opprettholde normalt fungerende hud, hår og negler

Og selvfølgelig Hyaluronsyre i form av dermial®, som hjelper til med å binde fuktigheten til huden.

CARE Leveres i en påfyllingsløsning som et fint rosa pulver som løses lett opp i et glass vann til en fin rosa fargetone, som smaker lett søt av solbær. Finn din nærmeste forhandler av CARE her, og starter på din collagen- og hyaluronsyre reiser i dag.

CARE Holistic Therapy Collagen

Leser neste

De vilde blåbær - Vild Nord
Kom godt igennem din menopause - Vild Nord