Hvilke kosttilskudd under graviditeten?

Hvilke kosttilskud under graviditet? - Vild Nord

Mors omsorg ligger naturlig i oss, og fra det øyeblikket et nytt liv planlegges, ønsker vi å skape de beste forholdene for et sunt og vellykket svangerskap. Kanskje har du lurt på, hva kan jeg gjøre før og under graviditet? Hvilke tilskudd bør jeg ta? Hva bør jeg vite som gravid? Du kan finne svarene her - vi har gjort det enkelt for deg ved å samle Helsedirektoratets anbefalinger. 


MOM TO BE Probiotika

Finn MOM TO BE her

Før graviditet


Hva skal man kontrollere før man blir gravid? 

Allerede fra du planlegger graviditeten, kan du se nærmere på livsstil og hvilke tilskudd som vil være relevante for graviditeten. Helsedirektoratet anbefaler at du ikke drikker alkohol eller røyker. I tillegg anbefales gravide et vitamintilskudd på 400 mikrogram folsyre I løpet av dagen fra planlegging av graviditet og 12 uker etter graviditet.


Hvorfor folsyre i svangerskapet?

Supplerende folsyreinntak øker mors folatstatus. Lav maternell folatstatus er en risikofaktor for utvikling av nevralrørsdefekter hos fosteret i utvikling.


Gravid folysyre MOM TO BE Probiotika

 Finn nærmeste forhandler

Vår anbefaling av MOM TO BE 

Med MOM TO BE Probiotics anbefaler vi at du tar 1 stick daglig som består av 12 milliarder levende melkesyrebakterier og 400 mikrogram folsyre, sistnevnte tilsvarer anbefalingen fra Helsedirektoratet. Sticken åpnes og innholdet helles direkte i munnen. Det er ikke behov for væske. Pulveret løses opp direkte på tungen med en fin bringebærsmak.

Når du er gravid, kan smak og lukt endre seg og påvirke hva du klarer å spise, selv om du ønsker å spise alt som er sunt for deg og babyen din. Derfor har det vært viktig for oss å tilby et alternativ til kapsler/piller, som for noen kan være vanskelig å svelge under svangerskapet. Vi har derfor lykkes med å lage en vegansk Fastmelt stick Dette pulveret smaker så fantastisk at du vil glede deg til den neste dosen.

 

Hvilke vitaminer under graviditet?

Disse kosttilskuddene anbefales å tas under graviditeten.

Folsyre

Helsedirektoratet anbefaler 400 mikrogram folsyre daglig fra planleggingen av graviditeten og 12 uker fremover. MOM TO BE Probiotics er et flott supplement for deg som er gravid da det ikke bare gir den anbefalte mengden folsyre, men også inneholder 12 milliarder levende melkesyrebakterier per servering og smaker så godt at du vil se frem til å ta det.


immune Remedy vitamin D.

  Finn nærmeste forhandler

Hvor mye D vitamin trenger du i løpet av dagen?

Anbefalingen er å ta 10 mikrogram D-vitamin daglig. D vitamin hjelper kroppen med å absorbere kalsium og er nødvendig for normal vekst og utvikling av bein hos barn. Gravide kvinner anbefales å ta et daglig tilskudd av 10 mikrogram D vitamin gjennom hele svangerskapet. Collagen Immune Remedy inneholder D vitamin og kan være en flott måte å få et tilskudd til D vitamin samtidig som du får ditt daglige tilskudd av collagen. Det er vanligvis ingen problemer med å ta collagen under graviditeten, men vi anbefaler alltid at du konsulterer legen din når det gjelder alle kosttilskudd. 

Les også “Får du nok vitamin D om dagen?

Kalsium

Den daglige anbefalingen fra Helsedirektoratet er 500 mikrogram kalsium. Du kan få denne mengden ved å drikke en halv liter melk daglig, da melk og melkeprodukter er en god kilde til kalsium. Hvis du ikke drikker melk, kan et tilskudd av kalsium være en god idé. Kalsium er nødvendig for å opprettholde normale knokler.

Jern

Fra uke 10 i graviditeten anbefaler Helsedirektoratet at du tar 40-50 mg jern daglig. Jern bidrar til normal dannelse av røde blodlegemer.

Vann og kapslerTips for hva du kan gjøre

1. Følg de offisielle kostholdsrådene for et variert kosthold. 

2. Ta tilskudd som er anbefalt av Helsedirektoratet, jordmor eller lege.

3. Vær fysisk aktiv i minimum 30 minutter om dagen, i tillegg til dine vanlige aktiviteter.

4. Unngå røyking og alkohol helt under svangerskapet.

5. Undersøk om arbeidsmiljøet ditt kan påvirke graviditeten, for eksempel tungt arbeid eller eksponering for farlige stoffer.

6. Begrens bruk av parfyme og kosmetikk, og velg produkter som er trygge å bruke under graviditet.

7. God hygiene er viktig for å unngå infeksjoner, spesielt når du håndterer mat.


Kjøp Vild Nord her!  


Referanser

1) https://www.sst.dk/da/viden/Foraeldreskab/Graviditet-og-Feed/informasjon-til-gravid/kosthold-og-Tilskudd 

2) https://www.sst.dk/da/viden/Foraeldreskab/Graviditet-og-Feed/informasjon-til-gravid/kosthold-og-Tilskudd


Leser neste

Får du nok D vitamin om dagen? - Vild Nord
Aminosyrer: Hvad gør de? - Vild Nord