aminosyrer

Aminosyrer: Hva er de godt for?

Aminosyrer: Hvad gør de? - Vild Nord

Aminosyrer er molekyler som binder seg til hverandre for å danne proteiner. Dette er noen av de største komponentene i kroppen utover vann. Deres rolle er med på å få organismen vår til å fungere. Deres rolle er strukturell (cellemembraner, collagen) og funksjonelle (hormoner, enzymer, immunforsvaret).

Aminosyrene må rolle for å danne proteiner, som inkluderer en komponent i kroppen og huden. Vi har møtt Gauthier Thiry som er ernæringsfysiologen på Clinique del Mar (Medical Clinic & Plastic Surgery Clinic), i Sør -Frankrike. Han har forklart oss funksjonen til aminosyrene i kroppen og hvor de kan finne dem.

Hva er aminosyrer?

I naturen finner vi mer enn 300 forskjellige typer aminosyrer og ca. 20 er brukbar for å danne proteiner i kroppene våre.

“Proteiner er en del av biologien, da de er komponenter av 85% av tørrvekten av organisk materiale. Uten aminosyrer kan ikke kroppen danne proteiner, forklarer ernæringsfysiologen " Gauthier Thiry.

Aminosyrene er knyttet til hverandre i peptidkjeder som danner proteiner. Et peptid er en aminosyrekjede som består av mellom 2 og 10 aminosyrer, og Et protein består av mer enn 10 aminosyrer.

Det er fullt mulig å få nok essensielle aminosyrer gjennom kostholdet, og du har byggesteinene du trenger for å danne proteiner gjennom proteinsyntese.

Proteiner er med på å styrke dannelsen av muskelmasse og opprettholde beinmassen, men det er også byggesteinene i huden, leddene, neglene og håret, da disse også består av proteiner“Gauthier Thiry On.

Proteiner er en del av kroppens biologiske funksjoner. De bidrar til normal vekst og utvikling av bein hos barn, vedlikehold av muskelmassen vår, elastisiteten i huden vår gjennom årene og mange andre prosesser.

Forskjellene mellom essensielle og ikke essensielle aminosyrer

Det er 20 forskjellige aminosyrer. Ut av disse kalles 9 av dem viktige, noe som betyr at de ikke kan dannes i kroppen, Og at vi derfor må ha dem gjennom kostholdet.

Acides aminés kollagène vild nord

De er ikke essensielle aminosyrer

Det er 11 ikke eksisterer-Viktige aminosyrer, og dem kan danne kroppen selv gjennom proteinsyntese.

De essensielle aminosyrene

De essensielle aminosyrene kan ikke syntetiseres av våre egne kropper, og må derfor komme inn gjennom kostholdet i en høy nok mengde: 9 er viktig for barn og 8 er for voksne.

Når det gjelder aminosyrene, må man vite at de ikke kan danne proteinsyntese med mindre de er komplette, noe som betyr at alle de 8 essensielle aminosyrene må være til stede når vi bruker gjennom kostholdet. Hvis en mangler en, vil proteinsyntese bli påvirket, forteller ” Gauthier Thiry.

Hvor får du de essensielle aminosyrene fra kostholdet vårt?

Komplett protein

Hvis en mat inneholder Alle essensielle aminosyrer, sier en at det er en kilde til en Komplett protein, Der et ufullstendig protein bare inneholder noen få essensielle aminosyrer. Dette betyr imidlertid ikke at en mat er dårlig hvis den ikke inneholder alle 9 essensielle aminosyrer, ganske enkelt at maten ikke skal være det eneste du bruker for å oppfylle ditt daglige aminosyrekrav.

Komplett protein

Dyreproteiner

Dyreproteinkildene inneholder mest av de forskjellige essensielle aminosyrene. Vi ser dem på figuren over i kylling, rødt kjøtt, svinekjøtt, fisk og egg.

”Jeg er spesielt klar over pasientene mine som er vegetarianere og veganere. For at deres behov for at alle essensielle aminosyrer skal oppfylles, er det en god idé å variere kostholdet. Men også gravide kan vurdere proteininntaket, akkurat som idrettsutøvere ofte tar ekstra aminosyrer og proteiner, som en del av kostholdet, på grunn av intensiteten i deres fysiske aktivitet, forklarer " Gauthier Thiry.

Planteproteinene

Det er også grønnsaker som inneholder essensielle aminosyrer, for eksempel belgfrukter, tofu seitan, nøtter og frø.

Det er også kosttilskudd som inneholder alle de 9 essensielle aminosyrene og som kan være et flott alternativ hvis du synes kostholdet ditt ikke er variert nok.

Det er her som Vild Nord kan være en idé!

VILD NORD collagen Med alle essensielle aminosyrer.

Aminosyrene som finnes i Vild Nord® Kollagenpulver hjelper til med å redusere synligheten av rynker og fine linjer.

Våre bindevev og organer består blant annet av proteiner som består av aminosyrer. Aminosyrer er også bestanddeler av proteinene som er hudens bestanddeler: collagen, Elastin og keratin.

Man kan derfor se at et kosttilskudd med en komplett aminosyreprofil kan bidra med byggesteinene som huden trenger for å holde seg vakker.

”Arbeidet mitt på Clinique del Mar er blant annet å finne andre måter å behandle hudproblemer som du ikke kan behandle med kosmetologisk medisin fra overflaten. Noen ganger er det i diettene der utfordringen skal løses, bekrefter ” Gauthier Thiry

Collagen fra VILD NORD, en flott kilde til aminosyrer som kan redusere synligheten av rynker og fine linjer

En grunn til å ta collagen

Collagen er proteinet som finnes i den største mengden i kroppen. Det heter også “Kroppens lim”, mens den binder kroppen vår sammen. Du finner dette proteinet i nesten alt vev (hud, ledd, scener, ledd, bein, hår, negler og slimhinner).

Dessverre avtar vår naturlige produksjon collagen Gjennom årene, og huden blir løsere og du får rynker og fine linjer. Her kan vår collagen Tilskudd være en del av en skjønnhetsrutine.

Collagen VILD NORD, den beste kvaliteten på hydrolysert collagen

Vi har utviklet vårt utvalg av kollagenpulver på kilden til collagen, som vi har størst tillit til.

COLLAGEN Rene proteiner Vild Nord

Vi har valgt å Bruk torskeskinn som kilde til vår collagen, og det er en god grunn til det. Torsken er vill i den isete, krystallklare Nord -Atlanterhavet. Kollagenet herfra inneholder Alle de 9 essensielle aminosyrene, om enn med en begrenset mengde tryptofan på 0,06 g per 100 g, og er dermed en Kilde til komplett protein.

“Jeg har jobbet med i 2 år collagen fra Vild Nord. Som ernæringsfysiolog er jeg naturlig interessert i opprinnelsen til produktet, kvaliteten og sporbarheten og også verdiene til makro- og mikronæringsstoffene. Det jeg er interessert i er å jobbe med et produkt basert på kollagenpeptider som er hydrolysert med en molekylvekt på bare 3KDA og med alle essensielle aminosyrer, legger vekt på ". Gauthier Thiry

Vild Nord collagen er collagen Type I, som finnes i den største mengden i huden. Produktet Collagen Clean Protein består av 1 ingrediens, nemlig det rene collagen Og har det høyeste innholdet av protein - 95%.

Leser neste

Hvilke kosttilskud under graviditet? - Vild Nord
Collagenpulver og plastikkirugi – modsætning eller ej? - Vild Nord