collagen

Earthlight® – Vitamin D fra naturen

Earthlight® – D vitamin fra naturen - Vild Nord

Hvorfor huske D-vitamin?


Vitamin D er et av de mest omtalte vitaminene, men hva er egentlig årsaken til det? Vitaminet finnes i en mengde matvarer, og solen er vår primære kilde til det viktige vitaminet. Det er nettopp derfor vitamin D også kalles «solskinnsvitaminet».

Solskin


I kroppen din støtter vitamin D flere funksjoner, så det er god grunn til å huske vitaminet i hverdagen. Vitamin D bidrar til:

  • En normal absorpsjon/utnyttelse av kalsium og fosfor
  • Et normalt kalsiumnivå i blodet
  • For å opprettholde normale bein
  • For å opprettholde normal muskelfunksjon
  • For å opprettholde normale tenner
  • Normal funksjon av immunsystemet

Som du kan se, er vitamin D involvert i mange forskjellige funksjoner, fra kroppens skjelett til funksjonen til immunsystemet ditt.

 
Hos noen kan det oppstå mangel på vitamin D, noe som kan gi en rekke mangelsymptomer. Derfor bør du være ute i solen når solen er ute, men husk alltid å bruke solkrem for å beskytte huden mot solbrenthet.
 
Ta noen turer i den vakre naturen og gå til stranden og svøm i det kjølige havet. Enhver trening du kan gjøre utendørs bidrar til ditt daglige behov for vitamin D, så lenge solens stråler treffer huden.

Bade i havet

Solens varme og skarpe stråler er kroppens primære kilde til det viktige vitamin D. Når huden vår utsettes for solens stråler, settes det i gang en prosess i huden som danner vitamin D. For oss som bor på den nordlige halvkule, er solstrålene svakere og solen er ute i kort tid, noe som resulterer i en reduksjon av solskinnsvitaminet.

D vitamin gennem huden


Du kan også få i deg D-vitamin ved å spise fet fisk som laks, makrell og sild men ønsker du en vegetabilsk kilde til vitaminet er alternativene få. Den største ikke-animalske kilden til vitamin D er og blir solen.

Earthlight®, en kilde til D-vitamin

Earthlight® er navnet på vitamin D fra sopp, og metoden som øker soppens naturlige dannelse av vitaminet. Earthlight® brukes deretter i kosttilskudd eller matvarer. Det er en unik kilde til vegansk vitamin D og er faktisk den eneste metoden i sitt slag som er godkjent i Europa.

Økologiske svampe


Soppen som brukes er dyrket portobello og hvitknappsopp, men før de kan brukes som kilde til vitamin D, må de gjennom en prosess som øker dannelsen av solskinnsvitaminet.

Prosessen minner litt om måten vi mennesker får i oss vitamin D fra solen, nemlig ved å utsette huden for strålene. På samme måte utsettes soppen for UV-lys, som trigger soppens dannelse av D-vitamin.

Soppen tørkes deretter og pulveriseres til det fineste pulveret kalt Earthlight®, og til slutt tilsettes kollagenproduktet vårt, Collagen Immune Remedy.

Collagen Immune Remedy


Den minimale bearbeidingen resulterer i at vitaminet er Food State, som med andre ord betyr at vitamin D bevares i sin naturlige matform – mer om det lenger ned.
 

De to ingrediensene i Earthlight®


Hvorfor har vi valgt Portobello og White Button sopp som en kilde til vitamin D?

  • Portobello er en brun sopp som opprinnelig kommer fra varme Italia. Soppen har en stor, rund mørk lue med brune lameller og en kort hvit pinne.
  • White Button er den velkjente soppen som mange elsker i matlaging. Den har en fin hvit farge og en mild smak.

Begge soppene er enkle å dyrke og er ekstremt gode kilder til det viktige D-vitaminet, spesielt når de utsettes for UV-lys.


Food State vitamin


Kjenner du til Food State? Kort fortalt handler det om å bruke næringsstoffer i sin naturlige form. Vitamin D i Earthlight® kommer fra de to naturlige kildene, nemlig Portobello White Button. Vi har valgt å bruke vitamin D i Food State form, da kroppen allerede kjenner denne formen. Dette kan resultere i at kroppen lettere kan ta opp næringsstoffet, noe som kun er en fordel.

Sommertid

Vil du bli enda bedre kjent med Food State? I vårt blogginnlegg”Helt enkelt Food State”, kan du lese mye mer om den naturlige tilnærmingen til næringsstoffer.


Få vitamin D med Vild Nord


Som et supplement til et sunt kosthold kan du supplere med et daglig tilskudd av vitamin D. Dette gjelder som nevnt spesielt i de mørkere månedene, når solens vakre og varme lys ikke vises like ofte og så lenge. Har du en jobb hvor du er innendørs det meste av dagen, kan du også ha nytte av vitamin D gjennom et kosttilskudd.

Smoothie med collagen

Du kan supplere med Vild Nord collagen og vitamin D i ett og samme produkt ved å velge Vild Nord Vild Nord Collagen Immune Remedy – et produkt for deg som vil gjøre det lille ekstra for immunforsvaret, samtidig som du skal skjemme bort huden.
 
Collagen Immune Remedy har en delikat rød farge og en lett syrlig smak av bær. Collagenpulveret har tilsatt solbær og acerolapulver som er naturlige kilder til vitamin C, Earthlight® som er en kilde til vitamin D og sist, men ikke minst, echinacea som støtter immunforsvaret.

Collagen Immune RemedyReferanser:

https://www.mdpi.com/2072-6643/10/10/1498

https://ec.europa.eu/food/food-feed-portal/screen/health-claims/eu-register


Leser neste

Mette Helena om alder, skønhed og collagen - Vild Nord
Huden – en del af immunforsvaret - Vild Nord