Collagen testet for PFAS & tungmetaller

Collagen testet for PFAS & tungmetaller - Vild Nord

Fra havet til Vild Nord marint collagen

Kroppen og huden din fortjener det beste – derfor må du være oppmerksom på hva du spiser. Vild Nord marint collagen er ikke bare et produkt - det er et symbol på vår store lidenskap og forpliktelse til å levere det mest ekstraordinære innen naturlig skjønnhet med respekt for deg og naturen - derfor er grunnlaget for alle våre produkter tredjepartstestet premium marint collagen.
 

Vild Nord forsyningskæde


 
Det marine collagenet som vi bruker i våre collagenprodukter er produsert i Norge. I det iskalde og krystallklare vannet i Nord-Atlanterhavet lever den store arktiske torsken. Her er det villfanget bærekraftig og med stor respekt for havet og bestanden.
 
Torsken fileteres og skinnet samles – det er skinnet som er kilden til det fantastiske collagenet! I produksjonsprosessen løses fiskeskinnet opp og gjennomgår deretter fire forskjellige vaske- og filtreringstrinn. Til sammen reduserer de fire trinnene nivået av både PFAS, tungmetaller og andre forurensninger.
 
I EU er det innført grenseverdier for PFAS i en rekke matvarer fra 1. januar 2023. Grenseverdiene er så lave at det er trygt å konsumere produkter som følger lovverket over lengre tid.
 
Vild Nord marint collagen anses å være et lavrisikoprodukt og overholder gjeldende lovverk.
 

3.partstestet marine collagen

Din sikkerhet – Testet av tredjepart

Produksjonen av vårt marine collagen er FSC 22000-sertifisert. Det er en omfattende kontroll av produksjonen, fra råvarer til distribusjon. Dette er din garanti for at produksjonen av collagenet er i samsvar med gjeldende lover innen mattrygghet, slik at du trygt og rolig kan innta Vild Nord marint collagen.
 
Tredjepartstester er kvalitetskontroller utført av uavhengige, upartiske organisasjoner eller laboratorier som ikke er tilknyttet oss eller produsenten av våre varer for å se om produktene oppfyller visse standarder.

 
Vild Nord kan ikke påvirke resultatet av tredjepartstester


Disse testene er viktige for oss som selskap og for deg som forbruker, fordi de gir et objektivt og pålitelig bilde av produktets kvalitet, egenskaper og sikkerhet. Siden tredjepartstestere ikke har noen interesse i produktet vårt utover å sikre at det samsvarer med standarder og forskrifter, er det din forsikring om at resultatene er korrekte.
 

Tredjepartstester vs. andre tester

Vi har valgt tredjepartstester av en god grunn. Forskjellen mellom tredjepartstesting og andre typer testing, som intern testing utført av produsentene selv eller andrepartstesting utført av parter knyttet til produsentene, ligger i deres uavhengighet og objektivitet.
 
Tredjepartstester sikrer at det ikke er interessekonflikter eller skjevheter som kan påvirke resultatene, noe som gjør dem til en pålitelig informasjonskilde for deg som forbruker, regulatoriske myndigheter og bransjen som helhet.

Testet for PFAS og tungmetaller


Marint collagen testet for PFAS


De fleste av oss har nå hørt om PFAS og vet at det ikke er sunt for kroppen, naturen eller noe annet. Collagenet vi bruker i våre collagenprodukter er testet for PFAS og overholder all gjeldende lovgivning på området. Derfor kan du trygt innta Vild Nord collagen uten å være bekymret for PFAS.
 
Per- og polyfluoralkylstoffer (PFAS) er en gruppe kjemikalier som har vært brukt i en rekke produkter på grunn av deres vann- og fettavvisende egenskaper. Imidlertid har disse stoffene vært knyttet til en rekke helserisikoer.
 
En av de mest bekymringsfulle aspektene ved PFAS er deres evne til å akkumulere i miljøet og biologiske organismer over tid. Derfor er det viktig å gjennomføre omfattende testing for å identifisere tilstedeværelsen og nivåene av PFAS i forbrukerprodukter og miljøet, samt redusere bruken og eksponeringen av dem.
 
Vil du lære mer om PFAS? Du kan lese mye mer i blogginnlegget vårt ”Er det PFAS i collagen?”. 


Testet for tungmetaller


Hvert parti av collagenet vårt er testet for tungmetaller. Først når dette har skjedd kan et produkt frigis for salg. Derfor kan du være helt sikker på at alle våre collagenprodukter overholder de lovlige grenseverdiene.
 
Tungmetaller som kvikksølv, bly, kadmium og arsen er forurensende stoffer som kan finnes i vannmiljøer og akkumuleres i f.eks. fiskevev.
 
Tungmetaller kan være skadelige for oss mennesker dersom de inntas i høye konsentrasjoner gjennom fisk og skalldyr. Overvåking og kontroll av tungmetaller i fisk er derfor av stor betydning for å sikre mattrygghet og beskytte helsen din.

Fra torsk til premium collagenpulver


Testet, naturlig og premium marint collagen


Som du sikkert allerede vet, representerer Vild Nord marint collagen det ultimate innen førsteklasses kvalitet. Den er laget av et av verdens fineste råvarer: arktisk torsk.
 
Gjennom en forsiktig oppsirkuleringsprosess, hvor fiskeskinn hydrolyseres til collagenpeptider, oppnås en ekstraordinær grad av renhet og kvalitet. Skinnet renses, filtreres og hydrolyseres med stor forsiktighet, noe som resulterer i det fineste hvite pulveret - grunnlaget for vårt brede utvalg av collagenprodukter.
 
Vi går ikke på kompromiss med kvaliteten på vårt marine collagen. Den arktiske torsken, som er kilden til vårt collagen, lever i det iskalde og krystallklare havet, utenfor Nord-Norge, og tilbyr dermed en makeløs renhet og friskhet. Den forsiktige prosesseringsprosessen sikrer at vårt collagenpulver opprettholder sine ernæringsmessige egenskaper i sin mest konsentrerte og biotilgjengelige form.

Vild Nord marine collagen


Stat din collagenreise i dag


Har du nylig bestemt deg for å integrere collagen i din daglige skjønnhetsrutine? Eller har du allerede opplevd fordelene med collagen og ønsker å fortsette reisen mot et naturlig vakrere og mer strålende utseende?
 
Uansett hvor du er i din collagenreise, kan du alltid stole på å finne det perfekte collagen kosttilskuddet hos Vild Nord.
 
Vår førsteklasses marine collagen er nøye utvalgt og ekspert produsert for å sikre høyeste kvalitet og effektivitet. Med vårt produkt kan du være sikker på å få mest mulig ut av din collagenopplevelse – helt fra dag én.
 
Vi forstår viktigheten av å ta vare på kroppen din både innvendig og utvendig, og det er derfor vi er dedikerte til å tilby produkter som ikke bare forbedrer din ytre skjønnhet, men også ditt generelle velvære. Vårt marine collagen er rikt på aminosyrene som er avgjørende for hudens fasthet, elastisitet og glans.
 
Ikke gå glipp av sjansen til å oppleve forskjellen med vår premium collagen - kjøp det i dag og øk din naturlige skjønnhetsrutine!

Din skønhed og dit valg

Leser neste

Et interview med Loa om pro-aging - Vild Nord
Fornyet emballage - alt du bør vide - Vild Nord