Hva er prebiotika?

Hvad er prebiotika? - Vild Nord

Prebiotika (også stavet prebiotika) probiotika, Og det er en god grunn til det. De jobber sammen og kan bidra til å forbedre opptaket av næringsstoffer og vitaminer.

Prebiotika/prebiotika betyr "før de levende". Så i motsetning til den levende probiotika er PRebiotika Så ikke bakterier.

Prebiotika = Probiotikas lunsjboks

Prebiotika er plantebaserte komponenter i maten din, for eksempel kostfiber. De jobber blant annet. Som en næring for bakteriene i tarmsystemet ditt. Så forenklet, det er deilig mat for tarmbakteriene dine, slik at de kan trives og øke i antall.

 

Probiotika - melkesyrebakterier

 

Hvorfor er prebiotika/prebiotika viktig?

Evnen til å spise prebiotika er å øke mengden helse -promoterende bakterier i tarmsystemet og samtidig skape dårlige vekstforhold for de mindre gode bakteriestammene. Bakterier er som mennesker veldig forskjellige, og de spiser derfor ikke det samme. Jo mer varierte kostholdet ditt, jo større er mangfoldet av tarmbakteriene som får mat. Derfor vil de naturlige prebiotikaene du spiser daglig ha betydning hvis du vil vedlikeholde eller forbedre tarmen din.

  • Gir næring til helse -promoterende bakterier
  • Finnes naturlig i fiber -rike matvarer

 

Prebiotika i kostholdet ditt

Som nevnt finner du prebiotika i fiber -rike matvarer, slik at fullkornsprodukter kan danne en god bunn sammen med mange grove grønnsaker og deilig frukt.

Du vil også finne prebiotika i vakre smaker som ingefær, hvitløk og salvie, så et godt krydret kosthold er også bra for tarmbakteriene dine.

Skru deretter opp kostholdsfiber i alle nyanser.

  • bønner, linser, bær, erter, nøtter og fullkorn
  • Kaldt poteter, asparges, løk, artisjokk, fullkorn og avokado
  • Sauerkraut, Kimchi og andre gjærede grønnsaker
  • Kefir, yoghurt, A38, Skyr og miso
  • Visste du også at fiber -rik kollagenblandingen COLLAGEN YELLOW BLAST Inneholder totalt 13 prosent kostholdsfiber fra fire forskjellige bær? Det er derfor perfekt å supplere til et sunt kosthold og variert livsstil.

Daily Flora og Collagen Yellow Blast

 

Inulin & Fos

I Vild Nord Vi bruker to typer prebiotika - inulin fra Chicory-Rod og Fos fra sukkerroer.

Inulin er et karbohydrat som finnes i et vell av planter vi kjenner og spiser daglig. Karbohydratet lagres nemlig i røttene til andre purre, hvitløk og chicory. Chicory dyrkes som en salat, men vokser også vilt i Danmark og pryder Beach Meadows og grøftekanter med vakre blå blomster over sensommeren. 

Frukto-Oligosakkarider (FOS) er plantesukker som finnes i mange frukt og grønnsaker. Fos vil ikke bli fordøyd før de når tykktarmen. I tykktarmen fordøyer de som Chicory av gode bakterier.

 
Immune ProbiotikaDaily Flora Probiotika

 

Prebiotika i Vild Nord Probiotika

Vi har prebiotika i to av våre probiotiske produkter. Du kan lese mer om Daily Flora Probiotika her eller kaste deg over Immune Probiotika, hvis du trenger å styrke immunforsvaret. 

 

Leser neste

Hvorfor Vild Nord Probiotics? - Vild Nord
Collagen pulver eller kapsler - Vild Nord