Hva er collagen?

Hvad er Collagen? - Vild Nord

Collagen er et protein som finnes naturlig i kroppen vår. Du finner den I brusk, sener, muskler, bein, hår, hud og negler. Det er kroppens mest dominerende bindevevsprotein og utgjør opptil 30% av kroppens totale proteiner. Collagen er dermed en viktig byggestein for kroppen fordi bindevevet holder kroppen samlet slik at du ikke smigrer sammen som en GoPEL - derfor kalles det også 'kroppens lim'.Hva er collagen?

Collagen Spiller også en betydelig rolle i huden vår, som er kroppens største organ. Opptil 80% av huden består av collagen og flertallet er type I-collagen. Sammen med bindevevsmolekylet til å legge til collagen Huden både elastisitet og styrke.

Imidlertid, hvis huden består av opptil 80% collagen, hvorfor skal jeg ta collagen, tenker du nok? 

Du trenger ikke det heller, men med alder kan det fremdeles være en fordel hvis du vil bevare så vakker hud som mulig så lang i livet som mulig.  

Du har sikkert lagt merke til at du fra midten av 20 -årene begynte å få fine linjer og rynker i ansiktet. Alle naturlige tegn på at kollagenproduksjonen din synker når du blir eldre. I tillegg er det andre påvirkninger vi kan samle livsstilsavgift sammen. Det er alt det usunne som vi vet å bryte ned kollagenet i huden, for eksempel UV-Lys fra solstrålene, alkohol og røyking. 

 I markedet finner du vanligvis følgende kilder til collagen 

  • Marine Collagen - collagen, som er trukket ut fra fisk 
  • Bovint Collagen - collagen, som er hentet fra storfe
  • Pochint Collagen - collagen, som er trukket ut fra griser 

Vi bruker Marine collagen I alle våre varianter, og ikke fra noen kilde. Vår collagen er avledet fra den ville fanget nordatlantiske torsken fra bærekraftig fiske. For oss er det viktig å vite hvor kollagenet vårt kommer fra, hvor fisken har bodd og hvordan den blir fanget. Du kan lese mer her 

 Vi anbefaler

Vår bestselger, Collagen Gold, med C -vitamin og og jod fra naturlige kilder her.

Er du en ekte skjønnhet-nerd, så har vi også utviklet CARE Holistic Therapy Collagen Eksklusivt for skjønnhetsklinikker. En collagen med C -vitamin, sink, biotin, mangan og hyaluronsyre. Les mer om det populære collagen her 

 

Leser neste

Den store synder til rynker - Vild Nord