Den store synderen for rynker

Den store synder til rynker - Vild Nord

En av de store synderne for rynker er overeksponering av UV-lys.

Solens livgivende stråler er varme og deilige, men er også skadelige når det gjelder huden vår.

UV-lys er faktisk så sterkt at det bryter ned vårt kjære collagen i huden. Dette er vi virkelig ikke særlig glad for, fordi collagenet i huden vår er viktig å ta vare på.

Det er collagen som sikrer at huden er spenstig, vakker og elastisk. I tillegg er det også det som holder rynker og fine linjer på avstand.

De store syndene for rynker

Fakta om UVA & UVB

Sollys består av UVA- og UVB -stråler. Vet du forskjellen?

UV A - Aldring (av hud)
UV B - Brent (solskadet)Enten du er inne eller ute, enten det er sommer eller vinter - Hvis du kan se dagslys gjennom et vindu, er UV-Strålene er til stede. Det er derfor viktig å beskytte deg hele året - selv også på en overskyede  dager.

Og hva med det blå lyset?

Blått lys eller HEV (synlig lys med høy energi) kommer stort sett fra solen der det er en del av lyset vi kan se, men det kommer også fra datamaskiner, iPads og smarttelefoner.

HEV, blant annet, spiller en viktig rolle i å regulere søvnrytme og stemning, og kroppen har problemer med å blokkere det. Derfor anbefales det at vi begrenser skjermtiden vår før vi legger oss.

Det blå lyset er sterkt og antas å være i stand til å trenge dypt inn i huden, der det, som UV-lys, bryter ned collagenet og setter i gang hudens aldringsprosess. Det må vi unngå.

Så hva kan du gjøre selv?

Du kan bruke en god solfaktor og ta et collagentilskudd daglig, som en essensiell hudpleie året rundt. Ønsker du en naturlig vakker glød, så kjøp vår GLOW Your Balance Collagen.

Glød til huden din

Hvis du vil de blå strålene til livs, anbefaler vi to enkle tips - skru ned lyset på skjermen og ta gode pauser fra den i løpet av dagen.

Les også "Hva er kollagen".
Leser neste

Hvad er Collagen? - Vild Nord
Hvorfor Vild Nord Probiotics? - Vild Nord