En nydelig snack for store og små

Kongleformede sjokoladekuler med coco pops

Disse nydelige kongleformede sjokoladekulene skaper en perfekt balanse mellom et sunt mellommåltid og en liten "treat", nemlig coco pops. Basen er dadler, kakao, nøtter og marint collagen. Kulene formes til de søteste kongler med tilsetning av coco pops. Og gjett hva? De er ikke bare gode og smakfulle, men også en morsom oppskrift og dessert for barna.

Det du trenger

Ca 14 store dadler
70 gram valnøtter
2-4 scoops med Collagen Gold
2 ss usøtet kakaopulver eller rå kakao
2 ss kokosolje eller annen olje. Eventuelt smeltet smør hvis du ikke har olje
Coco pops
Melis til pynt

Fremgangsmåte

Bland dadler, valnøtter, kakao, collagenpulver og olje i en foodprosessor eller en solid blender. Bland til du får en klissete konsistens. Hell blandingen i en dyp bolle, sett den i kjøleskapet i ca 10 minutter for å gjøre den lettere å jobbe med.

Så kan moroa begynne! Form blandingen til kuler med hendene. En isskje eller spiseskje gjør underverker for dette. Legg de formede kulene på bakepapir eller et rent brett – du får ca 6 små kuler eller litt færre hvis du velger større. Husk at disse er mektige, så gå gjerne med de mindre kulene hvis du vil ha flere biter.

Når kulene dine er klare, legg coco pops i en bolle og begynn å skape magien - form ballene til kongler ved å starte fra toppen og jobb deg nedover. Oppbevar dem i kjøleskapet og nyt dem i løpet av en uke – men det burde ikke være en utfordring å spise dem raskt, spesielt med de små rundt!