Silkebløt sjokoladefavoritt

Mørk sjokolade- collagenterte

Denne silkemyke mørke sjokoladeterten vil være din nye favoritt fremover! Den har en litt sprø bunn med en kremet sjokoladetopp som smelter i munnen. Med gode ingredienser som mandelmel, kokosmelk, mørk sjokolade og en sjenerøs mengde collagen. Den tar kun 20-30 minutter å lage, og kanskje enda kortere tid å nyte.

Det du trenger

Skorpe

2 scoops Collagen Gold
2 dl fint eller superfint mandelmel
0,5 dl usøtet kakaopulver
ca 0,7 dl kokosolje eller smeltet smør
2 ss brunt sukker
1 klype Himalayasalt

Fyll

2 scoops Collagen Gold
4 dl full-fett kokosmelk (merk: redusert/lav-fett kokosmelk vil ikke fungere for denne oppskriften)
50 gram mørk sjokolade, grovhakket
1 ss lønnesirup
1 ts vaniljeekstrakt (valgfritt)
1 klype Himalayasalt

Fremgangsmåte

Skorpe:

Slå på ovnen til over- og undervarme 175 grader.

Start med å lage skorpen. Du må blande alle de tørre ingrediensene sammen, inkludert collagenet. Bland de tørre ingrediensene godt før du tilsetter kokosolje eller smør. Bland sammen til en smuldrete masse.

Bruk en muffinsform. Smør den godt eller legg små bakepapirbiter i bunnen. Dette vil hjelpe deg å få tertene ut av pannen helt til slutt. Tilsett skorpe-blandingen i muffinsformene. Det skal kun være en bunn, så ca 1/2 cm pr form er fint. Trykk massen ned slik at den blir litt kompakt.

Sett i ovnen i ca 10 minutter. Du kan ta ut formen etter ca 8 minutter, trykke blandingen litt ned og deretter sette den tilbake i ovnen i ca 2 minutter. Men dette er ikke et must.

Fyll:

Før du varmer opp kokosmelken er det viktig å blande collagenet godt med melken. Tilsett kokosmelk og collagen i en blender, bland godt og hell blandingen i en panne. Varm opp til nær kokepunktet, men ikke til det koker. Ta nå den varme kokosmelk- og collagenblandingen av varmen og tilsett mørk sjokolade i mindre biter samt en skvett lønnesirup. Legges direkte i kjelen med kokosmelk og røres godt til all sjokoladen har smeltet.

Sjokoladefyllet skal nå helles i muffinsformene, over den bakte skorpen. Når du har fylt alle formene lar du de stå en stund i kjøleskapet for å stivne. Du kan med fordel legge den i fryseren hvis du kan ta den ut etter ca 30 minutter. Da er det stort sett klart til å nytes og du vil bli overrasket over hvor godt det er!