Hva du kan gjøre med appelsinskallet

Hjemmelaget appelsinskallpulver med collagen

På samme måte som vi oppsirkulerer torskeskinn til å lage collagenpulver, kan du også oppsirkulere appelsinskall og lage noe nyttig og utrolig smakfullt. Dette pulveret kan brukes til å tilsette appelsinsmak til smoothies, kaker, havregryn eller naturell yoghurt. Visste du at appelsinskall inneholder naturlige næringsstoffer? I skallet og det hvite, litt bitre kjøttet under skallet, er det både eteriske oljer og vitamin C, som du kan dra nytte av med denne oppskriften. Samtidig oppsirkler du matavfall til et nydelig pulver som gir både nytte og nytelse – finnes det noe bedre? Er du nysgjerrig på å vite mer om hvordan vi jobber med oppsirklulering i forbindelse med FNs verdensmål, kan du lese mer i bloggen vår.

Det du trenger

ca 4 portioner:

Skrallen af 3-4 økologiske appelsiner
4 ss Collagen Gold

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 90 grader.
Fordel appelsinskallet på et stekebrett kledd med bakepapir.
Stek dem i ca 1-2 timer til de blir sprø og lett kan brytes i biter.
La ovnsdøren stå litt åpen for å slippe ut fuktigheten.
Rist bitene litt underveis for å sikre jevn tørking av bitene.
Sjekk regelmessig for å sikre at du ikke brenner bitene.
La dem avkjøles i ca 10 minutter.
Mal det tørkede skallet til et fint pulver i en blender.
Tilsett så 20 gram Collagen Gold (4 ss) og rør godt.
Hell over i en glasskrukke med lokk og oppbevar i kjøleskapet. Tilsett 2 ss i en smoothie, gi din naturlige yoghurt smaken av appelsin med 1 ss appelsinpulver eller tilsett for eksempel 1-2 ss i brownieblandingen. Nam!