Smak av jul

Kjøleskapsgrøt med smak av jul

Liker du smaken av jul, men ønsker å nyte den på en sunn og næringsrik måte? Da kan denne kjøleskapsgrøten være den perfekte start på dagen i løpet av desember måned. Det oser av julestemning og skjemmer deg bort med litt ekstra godbit – en topping av pepperkaker. Hvis du foretrekker å unngå pepperkaker, beholder den fortsatt den autentiske julesmaken med sine velbalanserte krydder. Du kan også toppe den med f.eks. nøtter eller hjemmelaget granola som et deilig alternativ.

Det du trenger

2 dl havre
2 ss chiafrø
2 scoops med Collagen Beauty Remedy
1 ts kanel
1/4 ts nellikkrydder
1/4 ts ingefærkrydder
2 ss gresk yoghurt eller skyr
4 dl mandel- eller havremelk
1-2 små pepperkaker til topping

Fremgangsmåte

Kjøleskapsgrøt med chiafrø lages kvelden før den skal spises eller noen timer før. Dette sikrer at chiafrøene absorberer væsken, noe som resulterer i en herlig blanding av mykede frø og perfekt mør havre.

Start med å blande de tørre ingrediensene: havre, krydder og Collagen Beauty Remedy. Bland dem grundig. Tilsett yoghurt og melk, rør alt godt. Pass på at det ikke er klumper eller tørre ingredienser igjen i bunnen av glasset. Dekk den til og la den hvile i kjøleskapet over natten eller i minst 3-4 timer.

Når du er klar for å nyte kjøleskapsgrøten, kan du heve opplevelsen ved å toppe den med yoghurt og drysse pepperkaker på toppen. Vi lover at julestemningen vil snike seg inn på deg med hver deilige bit.